Handsker
Vores anbefalinger til dig

Handsker til rengøring, madlavning eller hårdt arbejde

Handsker kan bruge til rigtigt mange forskellige formål. Så uanset om du skal bruge handsker til rengøring, madlavning, hårdt arbejde eller andet foretagende, har vi her hos Hertels Boresko A/S altid en løsning der passer lige præcis hos dig.

Engangshandsker er klart at foretrække ved meget arbejde der kræver hænderne, da man ikke får vand, snavs eller andet på dem, som udtørrer huden, og det er derfor meget vigtigt at kende til de forskellige typer af handsker, som virker bedst i forskellige typer arbejdsmiljøer.

Vi vil derfor prøve at guide dig igennem de forskellige materialer engangshandsker kan være lavet af, og hvilke fordele og ulemper disse har. Herudover har vi også almindelige hårdføre arbejdshandsker og bomuldshandsker du kan bruge flere end én gang.

Men inden du læser nedenstående afsnit om hver enkelt handske i vores sortiment, bør du først stille dig disse spørgsmål:

  • Hvad skal handsken bruges til?

Restaurantarbejde betyder derfor en fødevaregodkendt engangshandske, rengøring, plejearbejde, udendørsarbejde osv.

  • Hvad ønsker jeg at handsken skal beskytte imod?

Hvis handsken skal beskytte mod stærke kemiske produkter, skal man overveje en hårdfør handske.

  • Har jeg eller mine medarbejdere allergi overfor materialerne?

 

Hvad kan du bruge latex handsker til?

Latex er et naturprodukt fra gummitræerne, typisk fra Asien. Denne latex gør handskerne smidige og modstandsdygtige, som derfor gør at de kan bruges til en bred række opgaver såsom plejepersonale, tatoveringsarbejde, eller generelle undersøgelsesopgaver.

Herudover kan latexhandsker også bruges af laboranter, VVS’ere og andre der til daglig arbejder med naturlige og organiske bakteriekilder såsom vand, smuds, olie osv.. Handsken vil også beskytte dine hænder for små rifter og sår.

Derimod kan Latex handsker også være en ulempe for nogle. Latex er nemlig et naturprodukt som indeholder latexproteiner som kan udløse allergi hos nogle – især via de pudrede latexhandsker, så hvis du ønsker latexhandsker, anbefaler vi at købe de upudrede, og du kan desuden købe latexhandsker med god samvittighed, da de er lavet af et naturprodukt, er de også biologisk nedbrydelige.

Du bør derfor købe latex engangshandsker, hvis du ønsker at de skal beskytte mod bakterier, virus og andet snavs der kan forekomme, men bær i mente, at disse handsker ikke tåler stærke kemiske produkter, og vil derfor over tid opløses eller gå i stykker ved kontakt af dette.

Latexhandsker anbefales til: VVS’ere, tatovører, laboranter, plejepersonale, klinikker, apoteker, rengøringsarbejde osv.

Se vores latexhandsker her.

 

Fordele ved nitril handsker

Hvis du ønsker en handske der har mange af de samme gode egenskaber som Latexhandsker, og som har en meget mindre risiko for at udløse allergi, bør du overveje nitril handsker.

Disse nitril handsker er lavet af et kunstigt gummi, som er mere hårdført end latex, hvilket betyder, at disse handsker beskytter bedre mod rifter, sår og huller i handsken, så der ikke kommer bakterier eller andet ind i handsken.

Disse handsker har dog ikke lige så god en gennemfølingsevne som latexhandsken, og betyder derfor at nitril ikke er lige så velegnet til undersøgelsesopgaver og andre erhverv der kræver lige så meget præcision, de bruges dog stadig meget på sygehuse, lægehuse og andre steder, fordi disse handsker giver en god beskyttelse mod alt udefrakommende snavs og kemikalier. Nitril handsker giver også en god beskyttelse mod kraftigere kemikalier, såsom alkohol og formaldehyd.

De beskytter også mod kraftig organisk materiale, såsom bioslam, stærke olier og lignende. I 8 ud af 10 af tilfældene, ville man vælge Nitril- over Latex engangshandsker, da det er mere hårdføre og modstandsdygtige. Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at man benytter nitrilhandsker i stedet for latex, på grund af hårdførheden og den formindskede risiko for allergi.

Nitril handsker anbefales til: Laboranter, VVS’ere, Læger, kirurger, restauranter, rengøringsarbejde, mekanikere osv. Nitril handsker i sort, er oftest foretrukket iblandt restauranter og mekanikere.

Se vores nitril handsker her.

 

Hvornår skal du bruge vinyl handsker

Vinylhandsker er lavet af tynd plastik - PVC, som ikke bør bruges ved længere brug eller ved hårdført brug, hvor handskerne bliver udsat for fedt, syre, bakterier eller andet snavs. Den tynde plastik, betyder derfor også at disse handsker ikke er særligt holdbare, og dine hænder vil derfor være meget modtagelige overfor ridser, sår, snavs og bakterier.

Du bør derfor kun bruge vinylhandsker ved kort brug, enten ved mindre rengøringsopgaver på højest 20 minutter, eller bag disken hos en bager eller servicestation, hvor man kun kort har handsken på mens man har kontakt med fødevaren, men vær dog OBS på at det ikke er alle vinyl handsker der er fødevaregodkendt, og man samtidig ikke kan bruge handsken ved berøring af fedt, såsom smør, olie, fisk eller andre lignende.

Vinylhandsker anbefales til: Rengøringsarbejde i kort tid, Bagere og bake-off i detail handlen, servicestationer og andre erhverv med kort brug af handskerne.

Se vores vinyl handsker her.

 

Skal du have sorte, blå eller hvide engangshandsker?

Når man køber engangshandsker - uanset materiale, kan det være en fordel at købe dem i en farve til et bestemt formål, vi vil derfor guide dig i de næste 3 punkter, om hvilke formål man kunne tænke sig at købe de bestemte farver til.

  • Sort engangshandske: Restauranter, catering, tatovørsaloner, mekaniker osv.

De sorte engangshandsker er med andre ord rigtigt gode, der hvor man får snask på hænderne ved arbejdet, i en restaurant eller catering virksomhed er det måske kødsaft og fedt. I en tatovørsalon kan det være blod og blæk, og hos en mekaniker kan det være olie og fedt.

  •  Hvide engangshandsker: Klinikker, laboratorie, plejehjem, apoteker og rengøring.

Hvide engangshandsker kan bruges i erhverv hvor man altid ønsker at have helt rene hænder, og udstråle et rent og klinisk udtryk.

  • Blå engangshandsker: Alle erhverv. De blå engangshandsker kan bruges ved alle erhverv.

Det er den generelle og universelle standard farve på engangshandsker som udstråler professionalisme og hygiejne.

 

Stofhandsker – alsidig handske til indendørs brug.

Her hos Hertels Boresko A/S, har vi også tynde bomuldshandsker du kan bruge under dine engangshandsker. Bomuldshandskerne har til formål af holde dine hænder tørre og varme under engangshandsken. Bomuldshandsker er derfor perfekte, hvis du arbejder med frost eller kølvarer, både på lager eller butik, og du ønsker at holde dine hænder lune og tørre – de kan selvfølgelig også benyttes andre steder end lager eller butik.

Disse bomulds eller stofhandsker har flere formål, for du kan også bruge disse i en bagerforretninger som bagerhandsker, når du tager brødet bag disken og pakker til kunderne, men vær opmærksom på, at disse tynde handsker ikke kan bruges til varme ting, som eksempelvis skal ud af ovnen eller lignende.

Vær dog OBS på, at du altid bør vaske og tørre dine hænder inden du påfører bomuldshandsken og derefter engangshandsken, så du stadig har din håndhygiejne i fokus, selvom du har rene handsker på.

Stofhandsker anbefales til: brug under andre handsker, i alle erhverv hvor det bliver køligt.

Se vores stofhandsker her.

 

Arbejdshandsker – til brug inde eller udenfor

Her hos Hertels Boresko A/S, er det ikke kun engangshandsker i høj kvalitet vi forhandler – nej, vi har også almindelig hårdføre arbejdshandsker, der kan være med til at klare alle opgaver, uanset om du er tømrer, maler, servicemedarbejder i detailhandlen, så er disse handsker med dig igennem al slags vejr, du kan endda bruger disse arbejdshandsker til vinter - dog med et par bomulds eller stofhandsker under.

Vores arbejdshandsker har et skridsikkert lag i håndfladen og på fingrene, så du nemmere kan holde fast. Om vinteren eller i koldt vejr, kan det anbefales at tage en bomuldshandske på inde under din arbejdshandske, da handsken ellers godt kan blive kold.

Se vores arbejdshandsker her.

 

Hvordan bruger man engangshandsker bedst muligt

Når du benytter engangshandsker er det altid vigtigt, at huske på sin håndhygiejne, og hvis du følger disse forslag, er du altid sikker på at have rene og hygiejniske hænder, så brug derfor kun handskerne i den nødvendige tid, men så kort som muligt.

Først bør du fjerne alle smykker eller eventuelt ure som du har på underarmene eller hænderne, inden du tager handskerne på. Herefter bør du rengøre dine hænder med lun vand og sæbe i et minut efter sundhedsstyrelsens anbefalinger, og tør gerne hænderne af i et papirhåndklæde og du er nu klar til at tage handskerne på, rør derfor kun ved kanten af handsken, så den ikke bliver kontamineret når du påsætter dem på dine hænder.

Når du er færdig med brug af handsken, tag denne af igen og foretag endnu en håndvask som førnævnt.

 

Skal du have billige engangshandsker?

Her hos Hertels Boresko A/S har vi mange engangs- og arbejdshandsker. Vi er specialister i hygiejne, og ved derfor hvor vigtigt det er, at man har det rigtige udstyr til sit arbejde. Vi har ofte billige priser og gode tilbud på vores engangshandsker, så hvis du har lyst kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af gode kampagner og spændene tilbud.

Hvis du stadig sidder og er i tvivl om hvilken engangshandske er den helt rigtige for dig, er du altid velkommen til at kontakte os for god og kompetent rådgivning på tlf: 55 72 10 75 mellem 8-16 mandag til torsdag og 8-15 fredag, eller på mail: hp@Hertels Boresko A/S.dk

Hvis du står og mangler et sted til dine engangshandsker, bør du tage et kig på vores stativer til handsker Lige her.