Blyantspidsere
Populært
Blyantspidser Linex EPS 6000 elektrisk
1430144
 
DKK 1.230,94 / Stk. inkl. moms
DKK 984,75 ekskl. moms
Blyantspidser Linex DS1000
Spar 19%
1627054
Hertels normalpris DKK 282,19
Fra DKK 227,19 / Stk. inkl. moms
DKK 181,75 ekskl. moms
Blyantspidser Linex DS3000
1627065
 
DKK 933,44 / Stk. inkl. moms
DKK 746,75 ekskl. moms
Blyantspidser Linex dobbelt hvid Blyantspidser Linex dobbelt hvid
1627032
 
DKK 218,44 / Stk. inkl. moms
DKK 174,75 ekskl. moms
Blyantspidser BNT/Office sort Blyantspidser BNT/Office sort
Spar 14%
105742
Hertels normalpris DKK 168,44
Fra DKK 144,69 / Stk. inkl. moms
DKK 115,75 ekskl. moms
Blyantspidser m/beholder Blyantspidser m/beholder
Spar 46%
393725
Hertels normalpris DKK 21,19
Fra DKK 11,54 / Stk. inkl. moms
DKK 9,23 ekskl. moms
Blyantspidser BNT/Office metal enkelt Blyantspidser BNT/Office metal enkelt
Spar 38%
104375
Hertels normalpris DKK 16,19
Fra DKK 9,98 / Stk. inkl. moms
DKK 7,98 ekskl. moms
Blyantspidser BNT/Office metal dobbelt Blyantspidser BNT/Office metal dobbelt
104376
 
DKK 16,19 / Stk. inkl. moms
DKK 12,95 ekskl. moms
Blyantspidser Staedtler t/standard og jumbo Blyantspidser Staedtler t/standard og jumbo
Spar 19%
104382
Hertels normalpris DKK 58,69
Fra DKK 47,44 / Stk. inkl. moms
DKK 37,95 ekskl. moms
Viser 1 til 9 af 9
Vores anbefalinger til dig

En blyantspidser der holder i lang tid

En blyantspidser. Det er noget næsten, alle må have haft som barn igennem deres skoletid og måske også flere slags, da de på en eller anden mystisk måde altid forsvandt. Det samme med viskelæderet og egentlig også flere af de andre ting (jeg var måske egentlig ikke særlig god til at passe på mine ting, nu når jeg tænker over det). Med det sagt så er en blyantspidser et værktøj, man må eje, hvis man vil spidse sine blyanter til perfektion. Det er både godt at have på kontoret og derhjemme.

En blyantspidser kan have en eller flere åbninger. De forskellige åbninger er til, at man kan spidse almindelige blyanter og farveblyanter. Der er en lille kniv i hver åbning, som spidser blyanterne til en spids vinkel, så man nemt kan lave præcise streger. Åbningens form sikre blyanten har den rigtige vinkel i forhold til kniven. Ved en almindelig blyantspidser drejer man selv blyanten rundt, hvor kniven skræller tynde lag af blyantspidsen. En blyantspidser med to åbninger har ofte en lille åbning til almindelige blyanter og en større åbning til farveblyanter. Den lille åbning former blyanten i en mere spids vinkel end den anden. Den anden åbning former blyanten i en mindre spids vinkel. Det er derfor, den er god til farveblyanter, da de ofte har en mere sårbar grafit, der nemt kan knække, hvis man spidser blyanten for skarp.

Nogle af blyantspidserne kan også have en beholder under sig, så når man spidser blyanten, så opsamler den resterne. Så behøver man ikke gå over til skraldespanden, hver gang man skal spidse sin blyant. Der findes forskellige former for blyantspidser. Der er manuelle og elektroniske. Indenfor de manuelle blyantspidsere findes der:

  • Prismespidsere (mest brugt)
  • Lineære blade blyantspidsere
  • Cylindriske blyantspidsere

Der findes andre varianter af typerne. Nogle blyantspidsere kan man få med et håndsving, så man hurtigere kan spidse blyanten. Man kan også få blyantspidser som bordmodel eller en transportabel skuffemodel. Der findes også elektroniske blyantspidsere, som spidser blyanten uden, at du behøver løfte en finger (næsten). Man sættes ind i blyantspidserens åbninger, og derefter bliver blyanten spidset til perfektion. Nemmere bliver det næsten ikke.

Måske er du i tvivl om, hvad en god blyantspidser er, men det er blot, den der bedst opfylder dine behov. Skal du spidse flere forskellige størrelser? Vil du selv spidse blyanterne, eller vil du gerne have en el blyantspidser, der kan gøre arbejdet for dig? Hvis den er manuel skal den så have et håndsving, en beholder til blyant rester eller noget helt tredje?

Historien bag det pragtfulde redskab

Før man opfandt blyantspidseren, spidset man sine blyanter med en kniv. Det var hverken sikkert, eller gav en særlig præcis og ensartet spidsning af blyanten. Og derfor måtte man opfinde noget, som kunne løse problemet. Faktisk måtte der gå flere år fra blyantens opfindelse, til man fandt på en løsning til problemet. Blyanten blev opfundet i 1662, og den første opfindelse på en blyantspidser blev udgivet i 1822 i en bog af C. A. Boucher. Dog havde han ikke søgt om patent på sin ide, så det gjorde Bernard Lassimonne i 1828. Viskelæderet bliver opfundet i 1752. En af de første blyantspidsere var de små manuelle blyantspidsere, som man kan have i lommen. Det er ofte den billigste type, da man selv skal rotere blyanten for at spidse den.

Et stort udvalg af blyantspidsere her hos Hertels Boresko A/S A/S

Her hos Hertels Boresko A/S A/S finder du et stort sortiment indenfor blyantspidsere. Så lige meget om du leder efter en blyantspidser til store blyanter, en elektrisk blyantspidser, en blyantspidser med håndsving eller en blyantspidser fra et specifikt mærker, så er vi næsten helt sikre på, at du kan finde det her hos os. Vi forhandler BNT, Linex blyantspidsere og Staedtler blyantspidsere. Især en Linex blyantspidser og Staedtler blyantspidser er populære varer i vores sortiment. Du finder hele vores udvalg i skriveredskaber her. Se også vores udvalg i farveblyanter og refills til kuglepenne.