Vi har åben hele døgnet
på hertelsboresko.dk
God hygiejne er at huske vaske hænder med vand og sæbe efter havearbejdet, toiletbesøget, inden spisning, før, under og efter madlavning (når man arbejder med fødevarer er dette ekstra vigtigt) og andre opgaver hvor man kommer i kontakt med overflader andre også rører ved. Man skal samtidig have en god overflade rengøring også, brug en ren klud, enten skyllet op med sæbe eller med desinfektion middel på. Vi gør dette for at opretholde sundhed og renhed, og på den måde hindre spredning af forskellige bakterier og virus. Håndhygiejne er den første og vigtigste ingrediens i god hygiejne. Det kan være godt at have en plakat eller lignende gængende i nærheden af håndvask som viser hvordan man foretager korrekt håndhygiejne. Skab en god profil overfor konkurrenter, nye kunder, medarbejdere og gæster. En god hygiejne på arbejdspladsen kan signalere flere ting. Det kan give signal om at her er orden og overskud, at der er styr på tingene. Det kan give større tryghed for personer der er ukendte med stedet. Som arbejdsplads er det også vigtigt at have fokus på hygiejne. Medarbejdere kan føle sig trygge når de møder på arbejde. Det vil skabe en større følelse af at arbejdsgiver interessere sig for sine medarbejderes helbred og sundhed. En god hygiejne og nogle gode vaner giver også en gevinst for arbejdsgiver, da den gode hygiejne vil give færre sygedage hos medarbejderne. Nogle arbejdspladser ville ikke fungere hvis 20% af medarbejderne lagde sig syge på samme tid. I tider som disse med covid-19, som findes alle steder, har god hygiejne været alfa og omega for at holde sig kørende. Man kan godt kalde god hygiejne for det nye sorte på arbejdspladsen. Vi har alle været nød til at finde nye og bedre måder at færdes i fælles arealer på. Mange arbejdspladser gør ekstra ud af at hygiejnen er i top og har fundet nye bedre måder at gøre mange ting på. En inddragelse af medarbejderne i denne nye udfordring kan være godt for begge parter. Når medarbejderne bliver taget med på råd, så er der større chance for de føler sig hørt og værdsat, og det kan give en effekt af større engagement fra den enkelte medarbejder.
I kan nemt og hurtigt styrke jeres egen profil udadtil. At vise andre at i har styr på hygiejnen, og at det føles lækkert, trygt og rent at komme hos jer som virksomhed - vil give et samlet godt billede af jer. I vil selv aktivt tage ansvaret for medarbejdernes sundhed og ikke lægge det hos rengøringspersonalet. I vil få hjælp til hvordan i skal skabe en bedre hygiejne på arbejdspladsen, som ikke kun er effektiv, men også ser indbydende og lækkert ud. Det skal være nemt og lækkert for alle at have god hygiejne, hos jer. At have styr på den gode hygiejne i en virksomhed, sender nogle positive og gode signaler udadtil - både overfor medarbejdere men også gæster i virksomheden. I vil skabe en god profil udadtil og samtidig sørge for medarbejdernes og gæsternes sundhed. Derudover vil i også kunne sænke medarbejdernes antal sygedage, hvilket er win-win. I vil også få skabt en arbejdsplads hvor medarbejderne, gæsterne og alle andre besøgende i virksomheden vil føle sig trygge og velkomne. Sørg for selv at have ansvaret for god hygiejne, læg det ikke over på nogen andre. I mange virksomheder ligger ansvaret for den gode hygiejne hos rengøringspersonalet, som gør rent - men hvem har det overordnede ansvar for den gode hygiejne?
Vi har det seneste år (2020) skullet lære at bruge hånddesinfektion / håndsprit. Hvorfor er det så godt at bruge hånddesinfektion, og hvad er det egentlige formål med det? Brugen af hånddesinfektion er for at dræbe så mange bakterier og vira som muligt. Vores hænder bærer utrolig mange bakterier, som ikke kan ses på den blotte hud. Når vi gnider hånddesinfektion rundt i hænderne, dræber vi 99% af bakterier og vira. Så det egentlige formål med denne handling er at fjerne sygdomsfremkaldende mikrober fra hænderne. Vi skal have så få bakterier og vira i omløb som muligt for at undgå smitte. Der er ikke et eksakt tidsinterval på, hvor længe hånddesinfektion er virker. Men hver gang der er rørt en overflade/ genstand, har man potentielt udsat sine hænder for bakterier. Man skal ikke spritte hænderne af hele tiden. Så længe man er i samme arbejdsopgave og omkring de samme personer, kan man lade være med at spritte hænder. Når du bevæger dig ind i et nyt lokale, eller du har med nye personer at gøre, er det en god regel lige at bruge hånddesinfektion, efter endt møde / ekspedition skal man igen lige bruge hånddesinfektion. Hånddesinfektion/ håndsprit er en del af god håndhygiejne. Det fås i flere forskellige udgaver. Du kan få det flydende, som gel, skum eller spray. De fås i mange forskellige størrelser. Små på 75 ml, som er en god rejsestørrelse og lige til at lægge i tasken, de middel små/store (300, 500, 750 eller 1 liter) til at have på skrivebordet -typisk med en pumpe. De kan fås i refill 1000/2000 ml til at sætte i dispensere/ automater (eller hvilken størrelse din dispenser nu tager), eller i store dunke på op til 5 liter hånddesinfektion til at fylde i mindre beholdere, der er ideelle til erhvervs brug. Der er også den mulighed at få servietter/ klude med hånddesinfektion til at tørre hænderne af i eller håndtag af.
Der er visse krav, som håndsprit/ hånddesinfektion skal leve op til for, at det er godkendt til brug mod vira som Covid19/ Corona. Hånddesinfektionsmidlet skal indeholde en samlet alkoholprocent på mellem 70-85%. Det skal primært være baseret på ethanol. Samtidig må Isopropanol maksimalt stå for 1/10 af den samlede alkoholkoncentration i midlet. Det er vigtigt, at dette er overholdt, ellers kan man ikke være sikker på, at hånddesinfektionen har den ønskede virkning overfor en virus som Covid-19. Brug ikke husholdningssprit som hånddesinfektion. Det er ikke godt for huden og kan fremkalde ubehagelige reaktioner. Prøv heller ikke at fremstille din egen hånddesinfektion, medmindre du er specialist. Det kan hurtigt gå galt og man opnår måske ikke det ønskede resultat, som er at få dræbt bakterier og vira. Man vælger den type man bedst kan lide. For nogen er det rarest med den flydende, mens andre foretrækker skum eller gel. Men man skal være opmærksom på, at ikke alle typer hånddesinfektion fungerer i alle dispensere, hvis det er der, man har tiltænkt at bruge det. Pas på huden: Dit yderste lag hud har en beskyttende barriere, som beskytter huden mod bakterier. Ved hyppig håndvask vasker man det beskyttende lag væk og risikerer tørre og sprækkede hænder, som kan give bedre adgang for bakterier og virus. Man vil derfor være mere udsat for infektioner. Hånddesinfektion/ håndsprit er ikke skadeligt for huden. Hvis man har rifter, kan det dog svie at bruge håndsprit. Håndspritten kan godt tørre huden ud, men hvis man bruger en håndsprit med plejemiddel i, undgår man nemmere at få tør hud. For at tage bedst vare på huden anbefales det at undgå hånddesinfektionsmidler med parfume, duftstoffer og farve. Det anbefales til gengæld, at man bruger et hånddesinfektionsmiddel med 1-3% glycerol/ glycerin som er er et hudplejemiddel.
Håndsprit kan være en fordel at bruge i situationer, hvor man er i kontakt med mange mennesker, og det ikke lige er til at komme til en håndvask. Fordelen er også, at den ikke fjerner hudens naturlige fedtstoffer og er derfor ikke så ødelæggende for huden som alt for hyppig håndvask kan være. Men husk at det synlige snavs bliver vasket væk, det sker ikke ved brug af håndsprit. Så er det ikke synligt skidt man skal vaske væk, så kan det være en god ide at bruge håndsprit. Men håndsprit kan ikke 100% erstatte almindelig håndvask.
Obs.: Hånddesinfektion må ikke opbevares i nærheden af varme eller tændkilder. Så stil det ikke i nærheden af noget, der er varmt eller kan udvikle varme, når det er tændt.
Vi ved, vi skal vaske hænder, inden vi begynder at røre ved fødevarer eller skal til at spise. Og har vi været i haven og rodet i jorden, vasker vi hænder. Det er alt det synlige snavs, vi der vil vaske af. Men hvordan er det, når vi har siddet en hel dag foran computeren, læst i bøger eller andet, hvor man ikke får synligt snavs på hænderne? Husker vi at få vasket hænder dér? Det er efter ankomsten af Corona blevet en vane for de fleste at vaske hænderne ofte og ikke kun efter man har været på toiletbesøg. Bare fordi vi ikke kan se det, betyder det ikke, at man ikke har "snavs" på hænderne. Det er bare usynligt, når det drejer sig om bakterier og virus. Håndvask med vand og sæbe er det helt rigtige, når der er synligt snavs på hænderne. Ved synligt snavs på hænderne, er det ikke tilstrækkeligt med håndsprit. Håndvask er også en god løsning ved de usynlige bakterier. Man kan ikke altid nøjes med enten håndvask eller håndsprit - anvend det der passer bedst til situationen.
Det er en god ide at have en fed håndcreme (helst uden parabener og parfume) stående ved siden af håndvasken, om det så er på badeværelset, i køkkenet eller andre steder, hvor der er en vask. Så kan man hjælpe til med at undgå tør sprækket hud og eksem på hænderne.
Obs.: Når du vasker hænder ofte, så vasker du også noget af hudens naturlige fedtstof væk.
Fokus på håndhygiejne handler ikke kun om at vaske hænder på den rigtige måde. Det er også vigtigt når vores hænder skal tørres efter vi har vasket dem, men hvordan gøres det på den bedste måde. De fleste har stofhåndklæder hængende derhjemme, men på en arbejdsplads hvor der er mange mennesker, som bruger toilettet, er et stofhåndklæde ikke en særlig hygiejnisk løsning. Både fordi håndklædet ret hurtigt bliver vådt og ikke kan nå at tørre igen, og fordi mange menneskers hænder kommer i berøring med håndklædet, hvilket danner god grobund for bakterier, hvorfor mere hygiejniske alternativer såsom håndklædeark af papir eller en håndtørrer vil være at foretrække.
Der burde ikke være nogen forskel, så længe vi vasker hænder korrekt. Men det er desværre stadig langt fra alle, der husker at vaske hænder ordentligt. Engelske studier viser, at håndklædeark af papir er mere hygiejniske end håndtørreren. En håndtørrer har nemlig tendens til at sprede bakterier op i luften omkring dig, når du tørrer hænderne. Og det er faktisk ikke bare bakterier fra hænder, der ikke er blevet vasket ordentligt, men også fra selve toilettet. Når du skyller ud i toilettet, bliver der slynget små vandpartikler og bakterier op i luften. Når du efterfølgende tørrer hænder med en håndtørrer, bliver bakterierne slynget rundt i rummet.
Håndklædeark er uden tvivl mere hygiejnisk. Man kunne måske lade sig friste til at nøjes med papirark og lade dem ligge ved vasken, fremfor at benytte en smart papirdispenser. Det er dog sjældent en god idé – både fordi vi har mere tendens til at bruge flere papirer, end der egentlig er behov for, til at tørre vores hænder. Men også fordi papiret kan blive vådt, og vi kan komme til at røre ved de andre papirer. Hertels Boresko A/S anbefaler derfor brug af en dispenser til håndklædeark, da du med en dispenser kun rører ved det papir, der skal bruges. Derudover er der mindre tendens til, at du kommer til at tage flere papirer, end du har behov for. Dispenseren er dermed mere miljøvenlig og hygiejnisk. Desuden findes der papirdispensere i forskellige varianter: Nogen hvor du selv hiver papiret ud, og andre hvor den er berøringsfri, idet den har en elektronisk sensor, som aktiveres og skubber papiret ud til dig.
Vi har åben hele døgnet
på hertelsboresko.dk
Sikker levering med GLS
og egen fragtmand
Kontakt DK's måske
høfligste kundeservice
Bestil inden 12.30 og få dine
varer allerede i morgen
Åbningstider:
Man. - Tors. 8.00 - 16.00
Fredag 8.00 - 15.00
Kuhlaus Vej 80, Næstved
55 72 10 75
Københavnsvej 106 F, Roskilde
46 77 02 00
info@hertelsboresko.dk
CVR: 34 72 79 37