Gaming

Hos Hertels Boresko A/S ved vi meget omkring gaming og computerudstyr dertil. Hos os finder du mange produkter som du kan bruge, uanset om du er privat- eller erhvervskunde. Vi har alt lige fra gaming borde og stole til monitors og gamingudstyr.

Se hele vores udvalg nedenfor eller læs mere.

 

Vores anbefalinger til dig

Gamingudstyr er ikke bare udstyr til gaming

Gaming er en hel oplevelse for sig selv. Det er et univers fyldt med sammenhold, konkurrencer, stridigheder og venskaber – det er en oplevelse. Hvis du selv kender lidt til gaming-verdenen, kan du sikkert nikke genkendende til dette. Hvis du er ny til gaming-verdenen og stadig lærer, har du mange ting til gode endnu.

Uanset alder, køn osv. Kan gaming være en interesse for dig, da der nemlig findes så mange forskellige typer af aktiviteter du kan foretage dig. Samtidig er vores gaming produkter også for alle, uanset om du er privatkunde eller handler gennem erhverv.

Hvis du ønsker rådgivning omkring dit næste indkøb af gaming udstyr eller andre emner, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på telefonen, og du kan få fat på os på 55 72 10 75 mellem 8-16 mandag til torsdag og fredag kl 8-15. Vi tager også imod henvendelser på mail: info@hertelsboresko.dk.

Hvad er gaming og historien bag?

Gaming er som tidligere nævnt en oplevelse, og for nogle kan det være et smut ud af virkeligheden, til en fantasiverden, hvor man ikke behøves at tage sig af alvorlige ting, såsom skat, økonomi, mødetider osv.

Ordet ”gaming” opstammer fra 1500-tallet, hvor man kendte til brætspil der skabte sammenhold og underholdning. Siden opfindelsen af brætspil, har man fundet på flere måder at skabe underholdning til masserne.

Frem til midten af 1900-tallet, havde man flere måder at underholde sig på, enten via brætspil, udendørs leg, og andre aktiviteter, men i 1958 udkom det første videospil nogensinde, der hed ”tennis for two”, som var et spil for to personer, der skulle bevæge 2 brikker, på hver sin banehalvdel der ville skyde en bold imellem, uden at tabe bolden – ligesom spillet ”pong” man senere kom til at kende i 1972.

1970’erne, var det seriøse gennembrud for videospil. Virksomheden ”Atari” udkom med deres store arkadekonsoller, som typisk kun kunne spille et spil, og derfor var dyre, hvilket betød at det kun var spillehallerne der havde råd til at købe disse konsoller.

I de sene 1970’ere og tidlige 80’ere, udkom de første spilkonsoller til hjemmet, fra virksomhederne ”Nintendo” og ”Sega”. Senere i 90’erne udkom Sony med PlayStation og nu begyndte spil-verdenen for alvor at tage fart.

Hvis du er født før 80’erne, vil du sikkert også kende nogle af konsollerne vi nævner her, og blot for at vække din nostalgi, må vi endelig ikke glemme at nævne Commodore konsollerne, som også i daglig tale er kendt som Commodore 64.

Siden år 2000, hvor man nu havde kendt til produktionen af spiludstyr i over 30 år, er spiludstyret blot blevet udviklet meget siden. Derfor uanset om man benytter en spilkonsol såsom Xbox, PlayStation, Nintendo eller om man benytter en pc vil man hele tiden opleve udvikling og forbedringer.

Blot for at opstille et eksempel på hvor meget spil- og computerudstyr er blevet forbedret, kan man tage et kig på harddiske, der tilbage i 1959 startede med en RAMAC maskine der fyldte en halv lastbil, og med kun 5 MB-lager. I dag kan du 20 Terabyte lager – altså 20.000 GB på en harddisk, der fylder mindre end en hånd.

Gamingudstyr eller spilleudstyr

Gaming er blevet et globalt fænomen, med et kæmpe marked med flere spillere, hvilket betyder at der er mange produkter og mange forskellige funktioner der kan være vigtige at forstå.

Samtidig med at markedet er globalt, bliver vores sprog også mere og mere internationalt, hvilket netop er derfor at spilleudstyr nu hedder gaming eller Gamingudstyr.

I løbet af de næste afsnit, vil vi fortælle dig lidt om de forskellige gaming-kategorier, så du er bedst klædt på til at tage en beslutning om hvilke produkter du ønsker at købe, og hvilket produkter der måske vækker din interesse, som du ikke har tænkt over før.

Gaming bord og Gaming stol

Når man skal sidde og game, er det en klar selvfølge at man skal sidde godt – især hvis man gamer flere timer om dagen. Vi her hos Hertels Boresko A/S er eksperter i kontorudstyr, og har solgt kontorstole og borde i over 80 år. Derfor ved vi også hvor vigtig god ergonomi er for dig som bruger længere tid foran en pc.

Når du skal ud og lede efter et gaming bord, er der flere faktorer der kan spille en rolle, såsom:

• Farve på bordet

Skal bordet nemt kunne skjule støv, snavs osv. Kommer bordet til at stå i direkte sollys?

• Hæve-sænke funktion

Skal bordet kunne justeres i højden, så det passer til dig og er personligt indstillet til dit behov?

• Størrelse på bordet

Hvor stort skal bordet være? Skal du have flere ting stående på bordet ad gangen?

Udover gamingborde, skal du selvfølgelig også have en fed gamingstol der understøtter dig i de hedeste kampe foran computeren. Her kan du også overveje materialet, samt hvor kraftig stolen skal være i forhold til de kilo den skal bære. Du kan se vores udvalg af XL-stole her.

Du kan også se vores udvalg af gaming stole her og gaming borde her.

Gaming skærm eller gaming monitor

Når du anskaffer dig et gaming set, skal du selvfølgelig også have en gamingskærm eller monitor, der understøtter din gaming pc’s specifikationer, men det er ikke ligegyldigt hvilken skærm du anskaffer dig, fordi der er nemlig en hel række specifikationer på skærmen der også kan gøre sig gældende, hvis du ønsker at få det optimale ud af dit gaming set-up.

Det mest vigtige specifikationer der gør sig gældende på en gaming monitor er:

• Opløsning på skærmen

Opløsningen på en skærm, har især meget at sige på en gamingsskærm. Du kender sikkert allerede begreber som Full HD, blandt andre. Disse er et udtryk for opløsningen af pixels i skærmen på den lodrette og vandrette side, Full HD hedder f.eks. 1080x1920p, hvor p er pixels. Kort sagt, jo højere antallet af pixels er, desto bedre er billedet, men jo mere kræver det af din gamer pc’s grafikkort.

• (FPS) Billede per sekund

FPS (Frames per second), også omtalt i Hz (Hertz), angiver hvor mange billeder i sekundet, skærmen gengiver til brugeren. Den normale værdi er 58-60 Hz, nogle skærme bliver dog også lavet med 144Hz eller højere, men en almindelige person har svært ved at se eller ane mere end 144Hz i et billede, og derfor produceres skærme sjældent med højere Hz.

Du kan se vores udvalg af Gaming skærme her.

Gaming mus og gaming tastatur

Efter du har anskaffet dig en skærm, bord og stol, skal du nu også have noget til at styre din nye station med, og det kan du gøre med et tastatur og en mus. Også her er der ting man kan tage stilling til, så du sikrer at alle dine præferencer til dit behov også kan blive fundet i din nye gaming mus eller gaming tastatur.

Et gaming tastatur har også nogle enkelte specifikationer du kan tage stilling til, såsom:

• Mekanisk vs normalt keyboard.

Du har måske hørt udtrykket mekanisk tastatur før, og tænkt ”hvad pokker er det?”. Et mekanisk tastatur er et tastatur hvor dets ”switches” under knapperne er mekaniske, og ofte bliver et mere tilfredsstillende tryk, da man kan mærke hvornår knappen reagerer, når du trykker, hvilket man ikke altid kan med et almindeligt tastatur.

Du kan se vores udvalg af gaming tastatur her.

Herudover kan du også tage stilling til ergonomi, når du kigger efter tastatur eller mus. Iblandt gaming muse er der selvfølgelig også noget her du kan overveje, såsom:

• Ergonomi

Ergonomi i en mus er vigtig. Hvis du benytter en mus uden tiltænkt ergonomi i dets design, kan det over sigt føre til skader på hænder og håndled, og i slemme tilfælde kan dette medføre operationer, så derfor er det utroligt vigtigt at købe med omtanke på ergonomi.

• DPI – Dots per linear inch

DPI er et begreb for hvor hurtigt din mus bevæger sig. Hvis du vælger en mus med et stort spænd mellem lav og høj DPI kan du derfor udføre præcisionsopgaver, der kræver snilde og forsigtighed.

Se også vores udvalg af gamer mus her.

Gaming Høretelefoner

Nu er vi ved at være til vejs ende i denne guide, og mangler kun det sidste udstyr for at opfylde næsten alle sanser – lyden. Uanset om du vælger at tilkoble højtalere til din pc, kan det også altid være en god idé at have et headset, der lukker til for omverdenen, så du ikke bliver forstyrret mens du gamer.

Overvej derfor om dit headset skal lukke til i ørekopperne, og om det skal have stereolyd eller surroundsound. Hvis du ikke er klar over hvad surroundsound er, betyder det helt konkret at der sidder flere højtalere i ørekoppen, som sikrer at du får lyd fra flere sider. Du kan få 5.1, 7.1 og 9.1 surroundsound, hvor hver forøgelse betyder flere højtalere, der giver lyd fra flere vinkler.

For en gamer kan surroundsound have en stor betydning, især hvis man spiller skydespil eller lignende hvor man bruger lyd til at orientere sig. Det kan derfor være vigtigt at høre hvad der sker bagved dig, samt til siderne som du kan med surroundsound.

Se også vores udvalg af gamer headset her.